Kilátó, függőkertek, Avastető – ismertették a fejlesztéseket

Megosztás

Tájékoztató fórummá alakult az Avas fejlesztésével kapcsolatban meghirdetett program, amelynek elején Szunyogh László főépítész és Czifrusz Natália röviden ismertették a Kilátó, illetve a Horváth-tetőn található függőkertek felújításának, valamint az Avastető megújításának terveit, az ezekkel kapcsolatos elképzeléseket – tudósított a Minap.hu.

“Az Avas egy nagyon komplex terület és nagyon sok tennivaló van itt, éppen ezért dolgoztunk ki egy komplex stratégiát a terület fejlesztésével kapcsolatban. Ez a három projekt viszont már a megvalósulás útjára lépett olyannyira, hogy a Horváth-tetőn már munkaterületet kapott a kivitelező, aki hamarosan megkezdi a beruházást is” – mondta.

Ennek a projektnek a részeként megépül többek között egy sétaútrendszer a hozzá tartozó parkvilágítással, kialakítanak egy városi tanösvényt, a teraszok pedig funkciót kapnak: lesz itt játszótér, piknikező és napozó rét, kültéri fitneszpark, parkour elemek és street workout eszközök, skate-pálya, kutyafuttató de még kutya agility-park is.

Az Avasi kilátónak is készen vannak már a kiviteli tervei, a közbeszerzési eljárás is rövidesen elindul, melyen a kivitelezőt keresik. „A harmadik projekt részeként a kilátó előtti tér újulna meg új gyalogosfelületekkel, sétányokkal, egy vendéglátóegységgel és új parkolóval, de megújul a buszvégállomástól ide vezető út is” – tette hozzá a főépítész hozzátéve: a beruházásoknak 2022 végéig el kell készülnie.

További részletek a Minap.hu tudósításában.

Kapcsolódó cikkek