Lőrincz Viktor ezüstérmes, elődöntőben a férfi vízilabda-válogatott

Megosztás

Bár aranyéremmel nem bővült a kollekciónk szerdán, így is komoly magyar sikereknek tapsolhattunk a tokiói olimpián.

A 12. nap magyar szempontból legfontosabb eseménye a kötöttfogású birkózók 87 kg-os kategóriájának döntője volt, ahol Lőrincz Viktor révén voltunk érdekeltnek. Lőrincznek azonban nem sikerült megismételnie testvére, Lőrincz Tamás keddi eredményét, kikapott a fináléban ukrán ellenfelétől, de így is egy gyönyörűen csillogó ezüstéremmel gazdagította Magyarország éremkollekcióját.

Mindeközben férfi vízilabda-válogatottunk Horvátország ellen játszott a legjobb nyolc között, s végül remek játékkal 15-11-re legyőztük őket, így női csapatunkhoz hasonlóan bejutottak az elődöntőbe. Ott a Montenegrót kiejtő Görögországgal találkozunk, akiktől a csoportkör első meccsén egygólos vereséget szenvedtünk.

A női kézilabdásoknak ugyanakkor nem sikerült a bravúr a torna ugyanezen szakaszában: bár egy-egy ponton vezetett is a csapat Norvégia ellen, végül az északiak nyertek. Magyarország így végül a hetedik helyen végzett.

Kajak-kenuban mind a nyolc egységünk továbbjutott, így csütörtökön az elődöntőkben, majd remélhetőleg a döntőkben folytatják a szereplést és az éremgyűjtést.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek