Felhőszakadás, viharos széllökések, jégeső – készüljünk, mert ez vár ránk csütörtökön

Megosztás

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán kezdetben északon többfelé, délkeleten elszórtan, majd délután északon, valamint helyenként északnyugaton lehetnek átmenetileg futó záporok, néhol esetleg zivatarok. A napsütést sokfelé zavarhatják gomoly-, illetve vastagabb fátyolfelhők is. Helyenként megélénkül a délnyugati szél. Délután 22 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökön több tájegységünkön kell számítani záporok, zivatarok kialakulására egy hidegfront miatt, a zivatarokat helyenként felhőszakadás, viharos széllökések és jégeső is kísérheti. Élénk, erős lehet a légmozgás zivataroktól függetlenül is. Napközben 21-33 fok között alakulhatnak maximumok, északnyugaton, nyugaton lesz hűvösebb, keleten, délkeleten melegebb az idő.

Pénteken már sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb csak néhol északon, északkeleten alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 24-29 fokra van kilátás.

A hétvégén sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből jelentős csapadék nem várható. Többfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Melegszik az idő, vasárnap már országszerte 30 -37 fokot mérhetünk.

via Időkép

Kapcsolódó cikkek