Olasz drogkereskedő sofőrt tartóztattak le Borsodban

Megosztás

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján, a bíróság kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elrendelte egy olasz férfi letartóztatását – írja az Ügyészség honlapja.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint, a letartóztatott olasz állampolgárságú férfi munkavállalás céljából tartózkodik Magyarországon. A férfi 2021. július 20-án reggel, Tiszaújvárosban közlekedett az általa vezetett teherautóval, mikor a rendőrök ellenőrizték az úton. Az ellenőrzés során feltárt szabálysértés miatt előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol ruházatának átvizsgálása történt. Ennek során a rendőrök alufóliába illetve simítózáras tasakokba csomagolt kábítószergyanús zöld növényi törmelékeket és fehér port találtak nála.

A nyomozó hatóság ezt követően a gyanúsított magyarországi tartózkodási helyén – egy miskolci hotel egyik szobájában – is kutatást végzett, melynek során adagonként előre kiporciózott, alufóliába és simítózáras tasakokba csomagolt nagyobb mennyiségű kábítószergyanús anyagot, valamint a kábítószerek kiméréséhez, adagolásához és csomagolásához használatos eszközöket foglaltak le.

A soron kívül elvégzett előzetes szakértői vizsgálat a gyanúsítottól lefoglalt anyagokból a delta-9 THC-t, a kábítószernek minősülő marihuána hatóanyagát mutatta ki.

A nyomozó hatóság a férfit egyelőre a kábítószer-kereskedelem bűntettének alapesetével gyanúsítja, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés továbbá a bűnismétlés, valamint a tanúk befolyásolásán keresztül a bizonyítás megnehezítésének a veszélye, ezért egyelőre egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek