Győzelemmel kezdett az NB2-ben a DVTK

Megosztás

A Merkantil Bank Liga nyitófordulójában Felcsúton játszott a Diósgyőr a Csákvár ellen. Az első félidőben Könyves Norbert góljával szerzett vezetést Kondás Elemér csapata, majd a második félidőben megőrizte előnyét – számolt be róla a borsodi klub honlapja.

A kulcspillanatot a 32. perc hozta el: Molnár szabadrúgásával Könyves Norbert lépett ki, lerázta a védőjét, majd amikor már csak Auberbachhal állt szemben, a kapuba lőtt.

Kondás Elemér vezetőedző így értékelt: “Azt kaptuk ettől a mérkőzéstől, amire számítottunk: nagyon nehéz találkozó volt, mert ahogy korábban is említettem, jó csapat a Csákvár. Az első félidő játékban jobban tetszett, akkor több helyzetet is értékesíthettünk volna, de a második félidő elején is mindjárt megvolt a gólszerzési lehetőség, amivel lehűthettük volna a kedélyeket. Utána ahogy számítottunk is rá, a Csákvár mindent egy lapra feltéve támadott a pontszerzésért, illetve egy patinás csapat ellen mindenki kettőzött erővel akarja megmutatni a tudását. Benyomtak minket, mert a mérkőzés ezen szakaszában egy kicsit jobban meg kellett volna becsülnünk a labdát. Rengeteg beadás érkezett oldalról a kapunk elé, ezt nagyon jól csinálta ellenfelünk, a mi védelmünk pedig ezek hatástalanítását oldotta meg. Végül Póser Dánielnek egyetlen bravúrt kellett bemutatnia.”

“Fontos, hogy gól nélkül tudtuk lehozni a találkozót, főleg idegenben, mert az idegenbeli mérkőzések mind ilyen nehezek lesznek. Mindent egybevéve mégis az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot.”

dvtk.eu

Kapcsolódó cikkek