Rendőrségi vezetőkkel szemben indított eljárást a BRFK

Megosztás


A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozásában hat embertgyanúsítottként hallgattak ki, közülük egy embert le is tartóztattak – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, dr. Kovács Katalin a Blikk megkeresésére.

A lap információi szerint egy héttel ezelőtt felfüggesztették beosztásából a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztálya vezetőjét, valamint két osztályvezetőt.

A főügyészség szóvivője nem közölte, hogy milyen bűncselekmény miatt rendeltek el nyomozást. A Blikk a BRFK-tól azt a tájékoztatást kapta, hogy

Budapest rendőrfőkapitánya visszavonta a Felderítő Főosztály vezetőjének és két osztályvezető vezetői kinevezését. A lap úgy tudja, az érintettek közül ketten már le is szereltek.

A Blikk úgy értesült, hogy egy jogszabályi változás miatt az eljárások során lefoglalt anyagok nyilvántartásban adminisztratív hibákat vétettek. A Felderítő Főosztály vezetőjéről az egyik volt kollégája a neve elhallgatását kérve azt mondta lapnak, hogy bár nem tudja, mi van az ügy hátterében, de az ezredest az egyik legeredményesebb vezetőnek tartotta a kábítószer bűnözés elleni harcban.

Kapcsolódó cikkek