Közös levelet küldött az előválasztáson résztvevő hat ellenzéki miniszterelnök-jelölt az EU vezetőinek

Megosztás

Közös levelet címeztek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek az Európai Unió vezetőinek. A kedd délután publikált levélben a hat jelölt rögzíti egységes elhatározását, hogy „Magyarországot megtartsák az európai nemzetek családjában”, emellett kijelentik, hogy valamennyien felsorakoznak az előválasztáson győztes jelölt mögött, „hogy hazánkban visszaállítsák a demokráciát”. Mint írják:

Magyarország uniós tagsága a magyarok elsöprő többségének támogatását élvezi. Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé. Amikor pedig értelmetlen javaslatokat tesz közös európai intézményeink lebontására, vagy megbénítására, azt semmiképpen sem teheti a népünk nevében.

Azt ígérik az ellenzéki jelöltek az EU vezetőinek, hogy amennyiben leváltják Orbán Viktor kormányát, Magyarország késedelem nélkül csatlakozik az Európai Ügyészséghez, lojális tagja lesz az EU-nak és a NATO-nak, az új kormány „megszünteti a kisebbségekkel szembeni diszkriminációt”, leállítja „a gyűlöletkampányokat”, kiadja a nemzetközi körözés alatt álló bűnözőket.

„Magyarország hazája az Európai Unió, melyet kötelességünk szerint, közösen meg fogunk védeni”

– áll a levél végén, amit Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és Pálinkás József írtak alá.

Kapcsolódó cikkek