Eldőlt: nem lesz szivárványszínű a müncheni stadion, mert az UEFA nem engedélyezte

Megosztás

Az UEFA nem engedélyezte, hogy szerdán, a Németország-Magyarország Eb-meccs idejére szivárványszínűre világítsák ki a meccs helyszínét, a müncheni Allianz Arenát – számolt be a 444.hu.

Ennek amúgy a stadion üzemeltetője szerint műszakilag semmi akadálya se volna, a helyi városvezetés pedig támogatásáról biztosította az emberi jogi aktivisták javaslatát arról, hogy ekként tiltakozzanak a Magyarországon a múlt héten elfogadott, nevében pedofilellenesnek mondott, tartalmában a pedofíliát a homoszexualitással összemosó, a melegjogokat korlátozó új törvény ellen.

Az UEFA döntése annyiban nem meglepő, hogy a szervezet általában is ódzkodik bármilyen politikai véleménynyilvánítástól. Az UEFA részletes indoklásában arról írt, hogy “a rasszizmus, homofóbia, szexizmus és a diszkrimináció minden formája foltot ejt a társadalmunkon”, mindazonáltal világnézetileg semleges szervezetként úgy érzik, hogy a jelen kérés abban a kontextusban, hogy a magyar országgyűlés egy döntését kritizálja, nagyon is politikai gesztus, ezért kénytelenek visszautasítani.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek