Urizálás NER-módra: Habony 160 milliós luxusórában hajókázott, ehhez képest Rákay 47 milliós luxusterepjárója bagatell

Megosztás

Csak úgy dobálóznak a hasonló összegekkel, ez jelenleg Magyarország felső tízezre.

Habony Árpád május végén profi legénységgel indult el egy olasz vitorlásversenyen. Az Index szúrta ki, hogy a négynapos The Nations League 2021 – Swan Tuscany Challenge-en bérelt hajóval versenyző egykori parlamenti vitrinőr mellett a magyar válogatott volt és jelenlegi tagja is a hajón volt a nevezési lista alapján, de ez sem volt elég a dobogós helyhez. Az is kiderült, hogy a hajó csak bérelt, ennek becsült összege egy hétre 3,2 millió forint körül mozog, a verseny teljes költsége pedig ezt jóval meghaladó összeg lehetett. De még ennél is sokkal izgalmasabb, hogy milyen karórát viselt Habony a csuklóján. A részleteknek az Atlatszo.hu ment kicsit utána.

Az egyik fotón, amelyet a Nautor’s Swan, a ClubSwan 36-os hajótípust gyártó vállalat töltött fel a versenyről a nyilvános Facebook-oldalára, közelről látható Habony Árpád és a legénység egyik tagja. És itt kezdhet irigykedni Rákay Philip, már amennyiben kötődik a luxusórák piacához, mert az ő G 500-as Mercedese sehol nincs az órához képest.

Rákay megdolgozik a pénzéért, hűséges Fidesz-katona

A szponzorfotón ugyanis kivehető, hogy Habony egy Patek Philippe Nautilus típusú órával szállt tengerre. A luxusórák piacán túl drágának nem tekinthető karóra 80–150 millió forintért elérhető, már amennyiben hozzá lehet jutni. Az általunk megkérdezett szakemberek szerint ez vélhetően a 5976/1G-001 modell.

Bár Habony Árpád közeli fotója egy ideig elérhető volt a hajót gyártó Nautor’s Swan versenyről készült képei közt, később törölték, így jelenleg mindössze egy fotó lelhető fel a magyar hajóról és a legénységről.

Nem Habony Árpád az egyetlen, aki szereti a drága órákat. Rogán Antal exfelesége, Cecília egy 13,7 milliós Rolexben feszített 2020 elején, míg az év végére egy másik feleségre, Barbarára került egy Audemars Piguet Royal Oak, utólagos gyémántberakással. Ez 17–20 milliós áron vásárolható meg, és kelendő lehet, mert Orbán Ráhel is ezt viselte, igaz, ő a Qubit becslése szerint csak a 14 milliós verzióját.

Rogán Antalról már 2013-ban elterjedt, hogy egy 3–5 milliósra becsült Hublot Biggel jár, és bár az Index egy egész videót szentelt a kérdésnek, akkor nem derült ki, mit hord a csuklóján. További részletek az Átlátszó cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek