Átadták az Ellipsum fürdőt

Megosztás

Hivatalosan is megnyitotta kapuit az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, ezzel lezárult a „Miskolctapolcai strandfürdő és környezetének fejlesztése” nevű projekt. A vadonatúj létesítményt Varga Judit igazságügyi miniszter, Kiss János, a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos és Veres Pál, Miskolc polgármestere jelenlétében adták át pénteken.

A megnyitón többek között Veres Pál is beszédet mondott:

Miskolc egy nagyon különleges város, hiszen négy önálló, egymástól szinte független turisztikai desztinációval várja az ide látogatókat: a páratlan szépségű Lillafüred, Diósgyőr büszke vára, a belváros és a történelmi Avas romantikus borospincéi és Miskolctapolca, a vizek és a fürdők világa. Ez mind Miskolc, vagy ha úgy tetszik: ez Miskolc. Mi együtt. Szeretnénk elérni, hogy az utazók szeme előtt a Miskolc szót hallva Lillafüred, Diósgyőr, az Avas, a belváros és Miskolcapolca képei jelenjenek meg, ne pedig Észak-Magyarország valaha volt ipari fellegvára, jobb sorsra érdemes fővárosa. Azt szeretnénk, ha a Miskolc szót hallva egy vonzó városkép jelenne meg a fejekben, ahová utazni szeretnének, vagy ahová újra és újra vissza szeretnének térni, és adja Isten, hogy egyszer itt is szeressenek élni. Négy utazási célpont, számtalan élmény, de egy Miskolc. Ez a célunk

– zárta a polgármester.


nyitást hosszas előkészítő munka előzte meg, hogy a vendégek a pandémia ellenére is a lehető legnagyobb biztonságban vehessék igénybe a szolgáltatásokat. A megnyitó napján programokkal várják az első fürdőzőket.

Kiemelt kép: Juhász Ákos, Minap

Kapcsolódó cikkek