Egy iskola előtt élesztettek újra egy férfit

Megosztás

Ablakból nézték végig az újjáélesztést az iskolások – ezzel a címmel számolt be Facebook-posztban a történtekről az Országos Mentőszolgálat.

Mint írják: vezetés közben lett rosszul az a 60 év körüli férfi hétfőn, aki egy mátészalkai iskola előtt állt meg autójával, hogy segítséget kérjen. Egy arra járó középkorú nőnek még éppen el tudta panaszolni, hogy mellkasi fájdalmai vannak, majd összeesett.

A nő értesítette a mentőket és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálta a beteget, aki ekkor már levegőt sem vett. “Bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben folyamatosan magyarázta az újraélesztés lépéseit a hős járókelőnek. Az ismeretlen nő egy pillanatig sem habozott segíteni és pontosan végezte az utasításokat. Az esetkocsi pillanatok alatt helyszínre ért és együtt, emelt szinten folytatták tovább az életmentést, ami még hosszú percekig zajlott az utcán. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink!” – számoltak be a mentősök a szomszéd megyében történt eseményekről.

Kapcsolódó cikkek