Petícióval küzdenek az újraoltásért azok, akiknél nem termelődött antitest a Sinopharm-vakcina után

Megosztás


Már Orbán Viktornak és Müller Cecíliának is írtak annak a lassan kétezres Facebook-csoportnak a tagjai, akiknél az antitestvizsgálat alapján nem alakult ki a védettség.

Már több mint 1800 tagot számlál a „Sinopharm vakcinával oltottak negatív laboratóriumi eredményekkel” nevű Facebook-csoport, és csak az elmúlt héten ezer új belépővel bővült.

A csoport célja a leírás szerint az, hogy vizsgálatot, szükség esetén pedig újraoltást érjen el azoknak, akiket beoltottak a Sinopharm koronavírus elleni védőoltásával, majd egy ellenanyag-vizsgálaton kevés, vagy semennyi antitest meglétét nem mutatták ki náluk.

Nem oltásellenesek vagyunk, hanem aggódunk a szüleink miatt

– mondta a csoport alapítója, Englohner Beáta a 24.hu-nak.

Azután hozta létre a csoportot, hogy az antitestvizsgálat alapján két adag kínai vakcina után sem alakult ki a kórokozó elleni védettség édesanyjánál.

A csoport tagjai több minisztériumnak, Orbán Viktornak, Müller Cecíliának, valamint számos szakembernek küldtek levelet a lap szerint, amelyben segítséget kértek. A levélhez több mint 170 laboreredményt is csatoltak. Petíciót már írtak, a következő Englohner szerint egy nyílt levél lesz.

A különböző technológiák alapján kifejlesztett Covid–19 elleni védőoltások részben eltérő módon fejtik ki hatásukat a szervezetben. Éppen ezért a nemzetközi egészségügyi szervezetek nem javasolják a lakosságnak a szerológiai vizsgálatokat a Covid–19 elleni védőoltás után a védettség kiértékelése céljából

– válaszolta a csoportnak a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Azt is írták, hogy jelenleg nincsen lehetőség harmadik oltás beadására sem ugyanabból, sem másik vakcinából.

Kapcsolódó cikkek