Jakab Péter: A kritika tilos, a rablás szabad

Megosztás

A kihallgatásom véget ért – ezzel a címmel osztott meg Jakab Péter frakcióvezető videót Facebook-oldalán – szúrta ki a JövőTV. A mentelmi bizottság ülése szavazott arról, hogy egyetértenek-e a 9,6 millió forintos büntetéssel, amit Jakab kapott a ficsúrozásért.

Jakab videójában elmondta, hogy a fieszes képviselőknek arról kellett dönteniük, hogy egyetértenek-e Kövér László ítéletével. Hozzátette, hogy az eredmény nem tudja, hiszen őt, mint vádlottat az eredmény hirdetéséről kiküldték. Azonban a fideszes bizottság elnöke elmondta, hogy minden egyes pontban egyetértenek az ítélettel. Tehát a bizottság szerint jogos a közel 10 millió forintos büntetés a “ficsúr” szó kimondásáért.

Jakab elmondása szerint arra kérte a fideszes képviselőket, hogy vezessék le neki, hogyan jöt ki ez az eredmény. Különös tekintettel arra, hogy kormánypárti képviselők a “csicska”, a “csürhe”, a “bohóc”, a “zsúrpubi”, vagy éppen a “büdös bunkó” kifejezések használatáért semmilyen szankcióban nem részesültek. A frakcióvezető elmondása szerint nem tudtak hitelt érdemlő választ adni erre a felvetésre.

“VILÁGOSSÁ VÁLT, HOGY ITT EGY SZÍNTISZTA POLITIKAI DÖNTÉS SZÜLETETT.”

– hallható Jakab Péter videójából

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy kérvényezett egy listát, melyben le vannak írva azok a szavak, melyekért büntetés jár. Ugyanis a házelnök szinte szabadon dönthet arról, hogy melyeket fogadja el és melyeket nem. Ezt a kérést a bizottság elutasította.

Jakab elmondta, hogy ha ezt a büntetést elfogadja a mentelmi bizottság, egyedül Kövér László házelnökhöz (aki a büntetést kiszabta) fordulhatna jogorvoslatért.

“AZT GONDOLOM, EZZEL A KÖR BEZÁRULT”

– mondta Jakab Péter

A frakcióvezető szerint már csak egyetlen lehetősége maradt, mégpedig az, ha nemzetközi bírósághoz fordul.

Kapcsolódó cikkek