Tipikus magyar történet, kellene lennie védettségi igazolványnak, de a kiküldés előtt nyoma veszett, így lőttek a nyaralásnak

Megosztás

Igazolás van arról, hogy lesz igazolás, de a kártyát hosszú tortúra után sem kapta kézhez főszereplőnk, így sajnos a befizetett szabadságolásnak annyi, mivel enélkül nem engedik be a szálláshelyre sem. Ennek sem lesz felelőse.

A történetet a Blikk.hu osztotta meg.

Olvasónk, Csaba egy Pest megyei, négycsillagos hotel wellness részlegét szerette volna használni – nem szállóvendégként. Ezért, hogy megkapja a védettségi igazolványt, készíttetett egy ellenanyag-vizsgálatot még április közepén. Ez igazolta, hogy megfelelő ellenanyag van a szervezetében a koronavírussal való megfertőződéssel szembeni védekezésül.

A papírral a kezében a férfi elballagott az egyik okmányirodába, hogy kiváltassa magának az igazolványt. Mindezért be is fizette a háromezer forintos díjat. Az ügyintéző elindította a folyamatot mondván, elkészíti olvasónknak a papírt, a “fertőzésből való felgyógyulás tényét igazoló védettségi igazolvány kiállítása ellenanyag jelenlétét kimutató vizsgálat alapján.” címűt.

„Dobtam egy hátast és közöltem vele, hogy nekem oda ne írja, hogy beteg voltam, mert soha az életben nem volt erre példa. Ám az ügyintéző azt felelte, hogy csak erre tudja felvenni az ügy intézését, nincs választási lehetőség” – mondta Csaba. Hozzátette, azt ígérték neki, hogy nyolc nap alatt elkészül a védettségi igazolványa. „Örültem, hiszen sok helyen ehhez kötik a belépést.”

Csaba már készült a hotelbe, de telt-múlt az idő és a plasztik kártyáját a mai napig nem kapta meg.

„Az okmányirodás papírok viszont megvoltak, és azokkal megpróbáltam bejutni a szállodába. Ám azt közölték velem, hogy ha nem tudom a pénztárnál felmutatni a plasztikkártyát, akkor nem engednek be a wellness részlegbe. Ami szerintem felháborító, hiszen nem én tehetek arról, hogy lassan egy hónapja nem kaptam meg a védettségi igazolványt.”

Csak védettségi igazolvány és applikáció

Hogy más hotelekben mi a helyzet azokkal, akiknek csak az okmányirodai igazolásuk van meg arról, hogy megkaphatják a védettségi igazolványt, megkérdeztük az egyik legnagyobb hazai szállodaláncot, a Hunguest Hotels Zrt.-t. A cég marketing és kommunikációs igazgatója, Labossa Lajos azt válaszolta, hogy a kormányrendelet csak két eszközt nevesít az igazolásra: a plasztikkártyát és az applikációt.

„Szállodáink, az összes többi magyarországi kereskedelmi szálláshelyhez hasonlóan kizárólag ezeket fogadhatják el a szabadidős céllal érkező vendégektől.” Kérdésünk alapján hozzátette azt is, hogy „a jogszabály rendelkezéseit nem követő szállodák akár több millió forintos pénzbírságra, illetve egy éven át tartó bezárásra is számíthatnak.”

Azok, akiknek foglalásuk van, de a védettségi igazolvány hiányában nem mehetnek el a szállodába, megnyugtatható lehet a marketing és kommunikációs vezető válasza. Azt közölte ugyanis, hogy „rugalmas lemondási feltételekkel készültünk a nyári hónapokra, így amennyiben akár előlegfizetésre is került volna sor, a foglalás meghatározott időpontig történő lemondásával azt vendégeinknek visszatérítjük.”

Related posts