Borsod: Hazakísérték, majd kirabolták ismerősüket

Megosztás

Gyorsan átváltozott a történet, amint bejutottak a lakásba.

A férfit lefogták, hogy ne tudja megakadályozni a lakás átkutatását.

A Miskolci Járásbíróság a letartóztatását rendelte el annak a négy sajóbábonyi gyanúsítottnak, akik miután a lakására kísérték ismerősüket, elvették annak pénzét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfiak április 30-án éjjel hazakísérték az erősen ittas sértettet a sajóbábonyi otthonába, ahol a férfi elaludt. Rövid idő elteltével a sértett arra ébredt, hogy a gyanúsítottak a szobában kutattak, ezért kérdőre vonta őket, hogy mit keresnek a lakásában. Miután az egyik gyanúsított közölte, hogy pénzt akarnak, a férfi megpróbált felkelni, azonban a legidősebb gyanúsított erőszakkal visszanyomta az ágyba, a takarót is a szája elé tartotta, így akadályozva meg, hogy a sértett megvédje értékeit. A négy férfi a sértett lakásából 233 ezer forint készpénzzel távoztak.

A gyanúsítottakkal szemben rablás bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmény a felnőtt korú gyanúsítottak esetében akár 10 évig, a két fiatalkorú gyanúsított esetében akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére figyelemmel feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének; a tanúkat befolyásolnák, esetleg a bizonyítékokat elrejtenék, de tartani kell attól is, hogy a büntetett élőéletű férfiak ismét bűncselekményt követnének el. A felsorolt indokok miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. (Boon.hu)

Kapcsolódó cikkek