Így érthető: 1,3 millió forintos fizetést kap az SZFE kuratóriumának számos tagja

Megosztás

Egyből jobban értjük, miért is lett volna visszautasítani a kuratóriumi tagságot. Vidnyánszky és társai milliós juttatásért vesznek részt az egyetem totális bekebelezésében.

Oláh Lajos képviselő korábban közérdekű adatigényléssel kérte ki, hogy az SZFE kuratóriumában ki, mennyi pénzt  kap. Ezt a kérést határidőre nem teljesítették, ezért a párt pert indított, hogy megkapják az adatokat, de az SZFE még a bírósági döntés előtt kiadta végül a papírokat, amikből a következő derült ki:

  • Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök havi 1,3 millió forintot kap munkájáért.
  • Világi Oszkár, a MOL-csoport igazgatósági tagja; Rátóti Zoltán, színész; Lajos Tamás László operatőr; valamint Bacsa György, a Mol üzletfejlesztési igazgatója kuratóriumi tagokként fejenként havi 1,3 millió forintot kapnak.
  • Windisch László, az MNB volt alelnöke, felügyelőbizottsági elnökként havi 780 ezer forinthoz jut, felügyelőbizottsági tagokként Nemcsák Károly színész és Szapáry György Béla közgazdász, volt MNB-alelnök havi 650 ezer forinttal gyarapodik, ahogy Martonyi Zoltán jogász is vagyonellenőrként.

 A DK képviselője felidézte, hogy mekkora  felháborodást váltott ki az egyetemek privatizálása, majd az, hogy kiderült: a Fidesz-kormány nem a felsőoktatás iránti szeretetből lépte meg ezt.

További részletek az Index.hu cikkében olvashatók.

Related posts