Kormányinfó: Augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány a szolgáltatásokhoz

Megosztás

Az oltásoknak köszönhetően sikerült a koronavírus-járvány harmadik hullámát megtörni – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón, amelyről a HVG.hu tudósított. Négy hét alatt közel kétmillió oltást tudtak beadni.

Gulyás szerint ez egy szabadságkérdés is, ami még nem teljes, de aki beoltatja magát, visszakaphatja a megszokotthoz közeli életét. Szóba hozta a korábbi nemzeti konzultációt, szerinte egész Európában zajlik a vita arról, mit lehet tenni oltottként vagy nem oltottként.

Kiemelte: Augusztusig biztosan fent fognak maradni a korlátozások, koncertekre, szállodákba, éttermekbe a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz.

Gulyás Gergely a kormányinfón beszélt arról is, újra elérhetőek lesznek a Pfizer és Moderna vakcinák, ezen a héten még kevés lesz belőlük, viszont jövő héttől hetente átlagosan 120-180 ezer oltóanyag várható ebből a két típusból összesen. Pfizerből érkezik a legtöbb.

A miniszter beszélt a gazdaság újraindításáról és a családpolitikáról, a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről. A 25 év alatti fiatalok adómentességéről és a munkáltatói adótervek csökkentéséről.

További részletek a Kormányinfóról a HVG tudósításában.

Kapcsolódó cikkek