Indiában tömegrendezvényeket tartanak, miközben tombol a járvány

Megosztás

Folyamatosan megdönti a negatív rekordjait mind a fertőzöttek, mind az elhunytak számában India – adta hírül a Euronews videójában.

Egyetlen nap alatt több mint 382 ezer fertőzöttet regisztráltak a Föld második legnépesebb országában.

A kórházakban nincs sem elegendő oxigén sem elegendő kórházai ágy. A legsúlyosabban érintett területekre vonattal szállítják az oxigént gyakran az ország egyik végéből a másikba. Eközben sokan otthon próbálnak gyógyulni. A családtagok, rokonok ezért várakoznak az oxigénpalackok feltöltésére sokszor napokig.

Folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Ausztráliából, Németországból és több más országból is. A szállítmányok többnyire gyorstesztek és oxigén.

A mindent elsöprő egészségügyi válság ellenére Narendra Modi miniszterelnök kormánya nem volt hajlandó lemondani az óriási hindu fesztivált vagy a krikettmeccseket, amelyeken tízezrek vettek részt, de még a piacokat sem zárták be.

India miniszterelnöke Narendra Modi, tartva a gazdasági következményektől, továbbra sem rendel el teljes zárlatot. Több tartomány saját hatáskörben záratta be az üzleteket a járvány lassítása érdekében.

Az országban hiába nagy az oltási hajlandóság, nincs elegendő vakcina. A kormány próbálja felgyorsítani a vakcina gyártást.

Az 1,4 milliárd lakosú országban eddig csupán 160 millió dózist adtak be a koronavírus-elleni oltóanyagból.

Kapcsolódó cikkek