Engedély nélkül indult biciklizni a borsodi kisfiú, apja súlyosan bántalmazta

Megosztás

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 42 éves mezőkeresztesi férfival szemben, aki az engedélye nélkül kerékpározni induló nevelt fiát fegyelmezve, úgy megütötte a gyermeket, hogy a fején megsérült – olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint, a vádlott 2019. július 15-én délután, Mezőkeresztes belterületén kerékpárral a 8 éves nevelt fia után indult, aki az engedélye nélkül ment el otthonról biciklizni. Mikor a férfi utolérte a gyermeket felszólította, hogy álljon meg. Ennek a sértett eleget tett, visszafordult és a kerékpárját tolva, a vádlott kíséretében hazafelé indult. Útközben a vádlott a kerékpárt toló sértettet dühében, egy alkalommal tenyérrel olyan erővel tarkón ütötte, hogy a gyermek feje előrebukott és a kerékpár kormányának ütődött.

A vádlott cselekménye következtében a sértett a homlokán és az orrán 8 napon belül gyógyuló, zúzódással és horzsolással járó sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

Kapcsolódó cikkek