Megkezdődött a felújítás a lillafüredi kisvasúton, változik a menetrend is

Megosztás

Zajlik a pályafelújítás, ezért rövidebb távon közlekednek a szerelvények és változik a menetrend is.

A munkálatok miatt csak a Dorottya utca és Lillafüred között, a koronavírus-járvány miatt pedig kizárólag hétvégén közlekednek a szerelvények.

Április 6-ától rendkívüli menetrend lépett életbe a lillafüredi kisvasútnál – közölte hétfőn a kisvasutat üzemeltető ÉSZAKERDŐ Zrt. Emlékeztetnek, a járvány miatt munkanapokon egyelőre továbbra sem közlekednek a szerelvények, csak hétvégéken és ünnepnapokon lehet utazni a kisvasúton, az érvényes járványügyi szabályok betartásával. 

Fontos változás – folytatják –, hogy a pályafelújítás miatt a vonatok kizárólag a Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred közötti szakaszon közlekednek. Lillafüred és Garadna között szünetel a forgalom, munkavégzés miatt. Az érvényes rendkívüli menetrend az erdőgazdaság internetes oldalán (www.eszakerdo.hu) érhető el.

Ahogyan arról korábban a minap.hu is beszámolt, ebben az évben érkezett a pályafelújításhoz a Lillafüredi Állami Erdei Vasút rekonstrukciója. Csaknem tizennégy kilométeren, Miskolc-Dorottya utca és Garadna állomások között a régi felépítmény elbontása után teljesen új vasúti pályát építenek, megújítják a biztosítóberendezéseket, a nagyműtárgyakat, az állomási peronokat és korszerűsítik a vízelvezetést is. Az állomások is megújulnak, Garadnán ráadásul pihenő- és játszópark is épül. 

Kapcsolódó cikkek