Rasszista, homofób és szexista megjegyzések miatt panaszoltak be egy történész oktatót

Megosztás

Nem tudni, hogy egyszeri alkalom volt-e, ami idén február 17-én történt a Szegedi Tudományegyetem egyik délutáni előadásán, amelyen Gulyás László történész, főiskolai professzor hallgatóinak egy része szerint rasszista, homofób, szexista megjegyzések sokaságát használta – számolt be róla a szeged.hu.

Az előadás nehezen minősíthető stílusa miatt négy hallgató panaszlevelet írt és küldött el. 

A panaszlevelet író hallgatók elmondták, hogy a Migráció és Menekültügy a XX. században című tantárgy előadását – ahogyan a digitális oktatás miatt más előadásokat és szemináriumokat – online-n tartották meg, amire közel hatvan hallgató jelentkezett fel. Bizonyára nem teljesen függetlenül az oktató kijelentéseitől csupán húszan követték végig a kilencven perces előadást.

Már az előadás nyitánya is erősre sikerült. Az oktató egy, Győzike fényképével feljelentkező hallgatót arra utasított, hogy az ismert roma személyiség képét távolítsa el. A diákok szerint Gulyás úgy fogalmazott: „Tehát én utálom a cigányokat, de a Győzikét végképp, ne kelljen már néznem…”

Az óra egy pontján Gulyás László arra kérte hallgatóit, hogy minősítsék prezentációját, amire valakitől a „tökéletes” választ kapta. Majd nehezen követhető logikával egy meglehetősen szexista megjegyzés tett: „Az lenne a tökéletes, ha Claudia Schiffer a hálószobámban tartózkodna, de tudom, hogy a hallgatónak minden jó”.

Az előadás során még ennél is több “érdekes” megjegyzés hangzott el az oktatóról – további részletek a szeged.hu riportjában.

Fotó: SZTE JGYPK

Hozzászólások

Related posts