Súlyos baleset Borsodban, mindkét lába komolyan roncsolódott a nőnek, aki véletlenül a munkagép alá került – a vezető ittas volt

Megosztás

Mentőhelikopter vitte kórházba a sérültet, valószínűleg elkerülhető az amputáció. A mezőgazdasági munkálatok nagy odafigyelést igényelnek, főleg, ha óriási munkagépekkel végzik azt. Itt valami nagy hiba csúszott a számításba.

Mindkét lába súlyosan roncsolódott annak a 40 éves nőnek, aki Szentistván külterületén eddig tisztázatlan körülmények között egy mezőgazdasági gép alá került. Ibolyát mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol több műtétet elvégeztek rajta. Valószínűleg elkerülhető az amputáció, a vétkes gépvezető pedig megfogadta, leteszi a poharat.

Javában zajlanak hazánkban a mezőgazdasági munkálatok. Szentistván külterületén március 30-án éppen közmunkások ültették a burgonyát az önkormányzat földjén, amikor Ibolya véletlenül a munkagép alá került. A többi dolgozó pánikszerűen értesítette a mentőszolgálatot. A segítség rövid időn belül megérkezett, és információink szerint a családanyát mentőhelikopterrel szállították a miskolci kórházba.

Dobóné Koncz Judit, a település polgármestere a Borsnak elmondta: minden szükséges segítséget megadnak a bajba jutott asszonynak.

– Már sikerült a kórházzal beszélnem, így biztos forrásból tudom, hogy valószínűleg a megsérült közmunkásunk egyik lábát sem kell amputálni – fogalmazott a polgármester.

Sokkot kaptak a gyerekek

– Sajnos nem tudtam a baleset helyszínére rohanni, mert éppen Budapesten voltam. Talán jobb is így, mert ha azelőtt találkozom a gép vezetőjével, hogy sikerül lehiggadnom, most nem csak ellene zajlana eljárás – nyilatkozta Csaba, a megsérült asszony élettársa. – Én nem pénzt akarok, Ibolyát szeretném visszakapni ugyanabban az állapotban, mint amilyenben aznap reggel dolgozni engedtem. A 15 és 17 éves gyerekeink sokkot kaptak, miután megtudták, mi történt anyukájukkal – mondta az aggódó férfi. – Ibolya telefonon elmondta, a hírekkel ellentétben meg sem próbált felülni az egyszemélyes járműre, viszont túl közel sétált mellette és a kötött pulóvere valahogy beleakadt a szerkezetbe, ami magával rántotta. Ha szerencsétlenebbül esik, minden bi­zonnyal azonnal meghal. A talajlazító gép méretes húscafatokat tépett ki a lábából, és a darabokra tört csontjait csavarokkal kellett rögzíteni. Még több műtét vár rá, de nagyon bízunk benne, hogy egy-két év alatt képes lesz újra járni – tette hozzá Csaba. A Bors megtudta, a balesetet okozó sofőr, I. László vérében alkoholt találtak, korábban pedig elvették a jogosítványát ittas vezetés miatt.

Leteszi a poharat

– Természetesen nagyon szurkolok Ibolya felépüléséért, hiszen évek óta együtt dolgoztunk. Azt már most megfogadom, hogy leteszem a poharat. A baleset idején nem voltam részeg. Mindössze egy sört ittam munka előtt – fogalmazott a járművet vezető férfi. (Metropol.hu)

Kapcsolódó cikkek