A DVTK-edző elmondta, miben egyedi az egész világon a diósgyőri klub

Megosztás

A szombati, Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt beszélgetett a Diósgyőri VTK honlapja Zoran Zekic vezetőedzővel. Az interjúban szóba került, mi is történt az elmúlt néhány hetes szünetben: “Ha a két edzőmeccset nézzük, akkor nem jól használtuk ki az időt, hiszen ezek nem sikerültek túl jól. Az elsődleges célunk az volt, hogy a bajnokságból hátralévő időszakban olyan játékot játsszunk, amilyet tudunk, és ezt a legjobb tudásunk szerint tegyük. A Nyíregyháza és a KBSC ellen sok olyan új dolgot kipróbáltunk, amelyek közül néhányat biztosan nem fogunk tétmérkőzésen alkalmazni. A második találkozón több olyan egyéni hiba is volt, amelyeket bajnoki meccseken nem szabad elkövetni. Nagyapám azt mondta, hogy az okos ember a másik kárán tanul, de mi nem vagyunk ennyire okosak, ezért a saját kárunkon tanultunk ezekből a meccsekből.”

A Zalaegerszeg elleni kihívásról így beszélt az edző: “A csapat egész héten a szombati feladatra összpontosított, ezt láttam az öltözőben és az edzéseken is, ezért azt várom, hogy ez megjelenjen a meccsen is. Ugyanakkor a legfontosabb az, ami a mez elején van (a melegítő felsőjén lévő DVTK címerre mutat – a szerk.), és már többször elmondtam, milyen fontos, hogy mindenki tisztelje a klubot és megmutassuk a szurkolóknak, mire vagyunk képesek. Minden hátralévő meccsen 150 %-ot fogunk kiadni magunkból.”

“Valószínűleg egyediek vagyunk az egész világon abból a szempontból, hogy sereghajtóként három felnőtt válogatott játékosunk is van” – jegyezte megZoran Zekić. “Büszkék vagyunk rá , hogy Hysen Memolla és Odise Roshi is pályára lépett az albán válogatottban. Artur Pikk is csak azért nem játszhatott, mert egy pozitív vírustesztet produkáló válogatott csapattársa miatt kontaktszemélyként karanténba kellett vonulnia, de már van két negatív tesztje, így pénteken ő is csatlakozhat hozzánk. Ugyanakkor, ha őszinte akarok lenni, akkor nem a válogatottaknál lévő játékosokon és a sérülteken járt az eszem az elmúlt napokban, hanem azokon, akik végig a rendelkezésünkre álltak.”

További részletek a DVTK honlapján.

Kapcsolódó cikkek