Orbán a rendkívüli interjújában: A nyitás csalóka kifejezés

Megosztás

Orbán Viktorral készített interjút a köztévé, amit szerda este fél kilenctől adnak majd le, de egy rövid részlet már korábban felkerült a híradó.hu-ra.

Ebben a miniszterelnök arról beszél, hogy a zárások és a korlátozások leginkább lassítani tudják a fertőzést, ezért szerinte az oltás az egyetlen megoldás, ezzel lehet megölni a vírust. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy:

„Tömeges a fertőzés, és ezt már bizony a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják, megállítani már nem. Tavasszal elég volt korlátozásokat bevezetni, és azzal meg lehetett állítani a fertőzést, de ez nem olyan vírus. Itt most csak lassítani tudunk, ha korlátozunk. Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás, ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani”

Korábban Orbán elmondta, hogy ha megvan a 2,5 millió oltás, akkor indulhat el a nyitás, az előzetes alapján ez most is elhangzik, hozzátéve, hogy ha ez húsvét utánra teljesül, akkor lépcsőzetes nyitás várható.

Szerdán minden korábbinál több napi halálozást jelentettek be Magyarországon: összesen 302-en haltak meg, és kórházban is több mint 12 ezren vannak.

Rátértek arra is, hogy nagyon magas az oltottság, de a rossz hír, hogy nagyon magas a halálozási statisztika. Kérdés, ez mikor fordulhat át. Orbán azt mondja, ő csak rossz hírt hall. Az oltás segít egyedül, minél gyorsabban oltunk, annál kevesebben halnak meg, fontos, hogy az oltásellenes hangoknak ne üljünk fel – mondta, hozzátéve, hogy az oltás ellen beszélni bűn. 

via Telex.hu

Hozzászólások

Related posts