A győzelem kapujában bukott pontokat a DVTK a megyei rivális ellen

Megosztás

A 88. perc elején győzelemre állt a Diósgyőr, de aztán az őrült hajrában egyenlített a Mezőkövesd. Továbbra is nagyon nehéz a DVTK helyzete.

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában az első negyedóra végén vezetést szerzett a DVTK a Mezőkövesd ellen, miután az első 45 percben a csúcsék mögött játszó Hegedűs János szögletét Goran Milović gólra váltotta. A vendégek még az első félidőben egyenlítettek. A szünet után sokáig nem esett gól, majd a hajrában kettő is. Előbb Mirko Ivanovski értékesített egy jogos büntetőt, majd a vendégek egyenlítettek, így a DVTK egy ponttal gazdagodott – számol be erről a dvtk.eu.

OTP Bank Liga 23. forduló

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Pintér Csaba (Szalai Balázs, Király Krisztián; Solymosi Péter; Ducsai József).
DVTK: Malenica – Grgić, Milović, Soldo, Marin – Márkvárt, Max – Grozav, Hegedűs J., Suljić – Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Katanec, Vadnai – Chrien, Karnitski, Beširović – Vutov, Jurina, Cseri. Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Marin helyett Pikk, Vaněček helyett Dražić, Max helyett Roshi mind a 46., Vutov helyett Rui Pedro az 58., Hegedűs J. helyett Živulić a 62., Chrien helyett Nagy D. a 70., Suljić helyett Ivanovski a 73., Beširović helyett Vojtuš a 87. percben.
Sárga lap: Suljić a 38., Pikk az 56., Dražić a 82., Nesterov a 84., Pintér Attila a 90+3. percben.
Gólszerző: Milović (1-0) a 15., Chrien (1-1) a 28., Ivanovski (2-1, 11-esből) a 85., Farkas D. (2-2) a 88. percben.

Edzői értékelések

Zoran Zekić: Láttam néhány jó dolgot és rengeteg hibát. Nagy a nyomás alatt állunk a táblázaton elfoglalt helyünk következtében, és a mérkőzés elején sok hibát vétettünk, rengeteg labdát veszítettünk a középpályán, amiből veszélyes kontrákat vezetett az ellenfél. Ismét nem játszottunk kellően agresszívan, de így is 2-1-re vezettünk három perccel a vége előtt. Ugyan több helyzet is kialakítottunk, de nem értékesítettünk eleget, ami két pontunkba került ezen az estén.
Még mindig keressük a középpálya legjobb összetételét, és Hegedűs János labdabiztos, Márkvárttal és Max-szal együtt kompaktabbá s agresszívebbé akartam tenni a középpályás védekezést annak érdekében, hogy minél több lecsorgó és szabad labdát szedjünk össze. Erősnek és pozitívnak kell maradni, három nap múlva újabb kulcsfontosságú mérkőzés következik.


Pintér Attila: – Egy nagyon erős, és jól igazoló DVTK-hoz látogattunk ma, az erejüket mutatja, hogy az FTC és a Fehérvár otthonában is nyerni tudtak. Külön öröm, hogy egy ilyen csapat otthonában kétszer fel tudtunk állni, és visszajöttünk a mérkőzésbe. Ez az én csapatom erejét mutatja. Azért vagyok mégis kicsit csalódott, mert azok, akik kedden játszottak, lassan járatták a labdát, nem a megfelelő pozíciót vették fel. A szünetben rendeztük a sorainkat, de két ekkora hibát nem szabad véteni, amit ma vétettünk. Ez is mutatja a DVTK erejét, csak egy jó csapat tudja kihasználni ezeket. 
A folytatásban sok siker kívánok a DVTK-nak, szurkolok nekik, hogy jövőre is az élvonalban találkozzunk, mert az azt jelenti, hogy mindketten kiharcoltuk a bennmaradást. Itt jó a közeg, jó a közönség, akik ma nem lehettek jelen, ez is biztosan hátrányt jelent számukra.
Összességében örülök az egy pontnak azután, hogy kétszer jöttünk vissza a mérkőzésbe, de bosszús vagyok a hibáink miatt.

Hozzászólások

Related posts