Úgy fest, a NER beveszi Újpestet is, Garancsihoz kerülhet a patinás futballklub

Megosztás

Most már szinte lehetetlen lesz találnunk olyan NB1-es egyesületet, ahol nem valamelyik NER-lovag a tulajdonos. Teljes söprés, a magyar futball a NER játszóterévé vált az elmúlt 11 évben.

Régóta keringett a pletyka, hogy hamarosan az egyik utolsó olyan nagyobb futballklub is a NER kezébe kerülhet, melynek eddig kívülről érkezett tulajdonosa volt: az Újpest 2011 óta volt a belga Roderick Duchatelet tulajdonában, de e 10 év alatt komoly tulajdonosi átrendeződés zajlott le a magyar labdarúgásban, és mára gyakorlatilag az összes klub élén Orbán Viktorhoz köthető szereplők állnak. 

A jelek szerint így lesz ez hamarosan Újpesten is: már csütörtökön lehetett olvasni arról, hogy hosszas tárgyalások után megszületett a megállapodás, a Blikk pedig pénteken már a feltételezhető leendő tulajdonosról is írt. E szerint a NER egyik „legsikeresebb” vállalkozója, a Fehérvárt (Videotont) is tulajdonló Garancsi István tehet ajánlatot a belgának. 

A Blikk értesülései szerint Garancsi 20 millió eurót, azaz mintegy 7,2 milliárd forintot fizethet a jelenleg kiesés ellen küzdő klubért. 

Az európai labdarúgás szabályai sajnálatos módon nem követik elég dinamikusan a NER-féle tőkefelhalmozás ütemét, ezért létezik egy olyan kikötés, hogy egy versenysorozatban egy tulajdonos maximum egy klubot birtokolhat, épp ezért a hírneves magyar gógyira lehet szükség: a lap szerint papíron így a 19. leggazdagabb magyar, a 73,4 milliárdos vagyonú, a BÁV-ot és Főtaxit is birtokló Nagy Elek (60), a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke veheti át a klubot. De a lap szerint az sem kizárt, hogy Garancsi végül eladja majd a Fehérvárt, és az Újpestet veszi inkább a nevére. 

És a hírek szerint a Fehérvárnál sportigazgatóként dolgozó Kovács Zoltán is visszatérhet Újpestre. (444.hu)

Hozzászólások

Related posts