Borsod Meteo: A jövő hét közepéig biztoan nem tér vissza a télies idő

Megosztás

Véget érni látszik az idei téli szezon eddigi leghidegebb téli periódusa, melynek eredményeként múlt hét szombaton,  Zabaron -25°C-nál is hidegebbet mért az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Helyére nyugati és délnyugati áramlással egyre melegebb léghullámok érkeznek, bár pénteken és szombaton míg tapasztalhatunk némi változékonyságot, vasárnaptól kezdődően egyértelműen kiszárad a légkör, ugyanakkor a hajnali időszakban nő a ködhajlam valamint az alacsonyszintű rétegfelhőzet kiterjedési aránya országunkon belül.

2021.02.18. Csütörtök éjszaka: 

A soron következő esti, éjszakai intervallumban fokozatosan megnövekszik, illetve megvastagszik a felhőtakaró felettünk, de legfeljebb szitálás alakulhat ki illetve kis eséllyel az északkeleti határ mentén ónos szitálás! A délkeletire forduló szelet élénk lökések kísérhetik. A minimumértékek holnapra virradóan döntően -4 és +5 fok között alakulnak.

2021.02.19. Péntek: 

A kora délutáni órákig bezárólag folytatódik az erősen felhős idő majd nyugat, északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, csökkenése.Elsősorban északkeleten tarkíthatja az időjárást átmeneti jelleggel eső a magasabban fekvő helyeken ónos eső sem zárható ki! A délire, délnyugatira váltó szél több helyütt megélénkül majd estétől veszít az erejéből a légmozgás.

A csúcsértékeket kora délután hazánk legnagyobb részén 6 és 14 fok között mérhetjük, ám az északkeleti szegletben csupán 3 és 6 fok között várható.

2021.02.20.-2021.02.21. szombat-vasárnap:

A hétvégénk első napján még közepesen és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt váltakoznak, és egy délnyugat-északkeleti sávban gyenge csapadék még kialakulhat, majd délutántól teljesen megszűnik a csapadéktevékenység.

Vasárnapra virradóan sok helyütt képződik majd köd, mely azért túlnyomó részt feloszlik, zsugorodik csak kisebb körzetekre korlátozódva tartja makacsul magát kora délutánig. Délelőtt rövidebb-délután már hosszabb napos időszakokban lesz részünk.

A minimumok mindkét reggel -4  és +6 fok között délután pedig 5 és 16 fok között várhatóak.

2021.02.22.-2021.02.23. hétfő-kedd:

A jövő hetünk első két napján a reggeli ködfoltok gyorsan feloszlanak, és általában több órán át élvezhetjük a nap sugarait! Tovább erősödik a déli, délnyugati szél és mivel ez a szél kellőképpen kifejti majd hatását, gondoskodik arról hogy a maximumértékek 10 és 16 fok közötti tartományban legyenek egy-két fokkal hűvösebb a felhősebb Borsodi vagy Nyírségi tágabb környezetben lehet.

A részletes időjárási prognózist a Borsod Meteo- azon belül is Pap Áron és Bakota Zsolt készítette!
Az előrejelzésben feltüntetett térképek: Országos Meteorológiai Szolgálat; Borítókép: wetterzentrale.de

Kapcsolódó cikkek