Tömegek ebédelnek az étkezdében, ami a kormányzati cégek dolgozóit is kiszolgálja

Megosztás

A budapesti Kacsa utcai menzán a maszkokat leszámítva pontosan olyan hangulat uralkodik, mint a járvány előtt – írta a Telex, ami egy olvasói levélre reagálva nyomozásba kezdett.

A budai étkezde épületében cégeknek vannak irodái, mint a Diákhitel Központ, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nemzeti Filmiroda, de itt székel Orbán Ráhel design ügynöksége, a Magyar Divat & Design Ügynökség is. De nem csak az irodaházban vagy a Külügyminisztériumban dolgozók ehetnek itt, hanem gyakorlatilag bárki, aki az utcáról esik be. Így a lap újságíró elmentek, és felvételeket készítettek. Ahogy fogalmaztak, ennyi embert egymás mellett enni hónapok óta nem láttak.

Benyomásaik alapján ez üzemi étkezde (is) nagyjából most úgy működik, mint ahogy a november 2-tól az éttermeknek kellett. Akkor tették kötelezővé a maszkviselést a szórakozóhelyeken és éttermekben, ahol csak arra az időre lehetett levenni őket, amíg evett-ivott az ember. Ezzel annyi a probléma, hogy eközben az éttermek ugyanilyen feltételeket biztosítva nem nyithatnak ki.

Folytatás: Telex.hu.

Kapcsolódó cikkek