Igencsak eldurvult a helyzet a DVTK és testvércsapata között

Megosztás

Valahol várható volt, hogy a tulajdonosváltással együtt Diósgyőrbe megérkezik a más szemlélet is, igaz, a gondok már korábban kezdődtek. Erre reagált igen élesen az egri polgármester.

Egy nyilvánosságra került levél és egy szurkolói oldal írása szerint közel sem felhőtlen a “testvéregyesületi” viszony a papíron 2014 óta szoros együttműködésben lévő DVTK és Eger vezetése között – írja a csakfoci.hu.

A két csapat még 2014-ben kötött megállapodást, amelynek értelmében a DVTK szakmai és anyagi segítséget nyújtott az Egri Sportcentrum utánpótlás-képzéséhez. 2016 májusában a pozitív tapasztalatoknak köszönhetően a felek szorosabbra fűzték az együttműködést és megalapították az Eger Labdarúgó Sport Kft-t, amelynek többségi tulajdonosa Borsodsport Invest Kft., a kisebb részt pedig az Egri Sportcentrum SE birtokolja.

A HEVESIEK SZERINT AZONBAN A MEGÁLLAPODÁS KÖZEL SEM AZT AZ EREDMÉNYT HOZTA, AMIT AZ EGRIEK ELKÉPZELTEK, ILLETVE AMIT A DIÓSGYŐRI KLUBVEZETÉS MEGIGÉRT – ÍRJA AZ AMIGELEKEN.HU SZURKOLÓI PORTÁL MISKOLCRÓL.

Közben a DVTK-nál tulajdonosváltás zajlott le, és az egrifc.atw.hu szerint már egyeztetés is történt volna az új diósgyőri klubvezetés és az egriek között, amelyen a DVTK új kapcsolattartója, Juhász Gábor, illetve az NB III-as egri csapat operatív vezetője, Harmati Péter és Mirkóczki Ádám polgármester vett volna részt. A városvezető azonban elzárkózott a tárgyalástól, majd az egri portálnak küldött, egyébként Sánta Gergelynek, a DVTK ügyvezetőjének címzett levelében magyarázatot adott arra, miért nem volt hajlandó leülni egy asztalhoz a Diósgyőr képviselőjével.

Az egri szurkolói portál szerint “a DVTK vezetését a rajtuk keresztül menő infrastrukturális fejlesztéseken és az abból “használható” pénzeken, valamint az egri utánpótlásból féktelenül elvihető gyermekeken kívül semmi más nem érdekli”. (… “A DVTK be nem tartott ígéretei miatt hatalmas a bizonytalanság a klubnál, a csapat a szétesés határán billeg. Minden egri focibarát nagyon örült, amikor a diósgyőri tulajdonos váltás végbement, de úgy tűnik a fő bűnösök, akik eddig sem tartották a szavukat, a helyükön maradtak. Szent meggyőződésünk, hogy az új tulajdonosnak fogalma sincs az Egerben zajló furcsaságokról, amik a DVTK régi és “új” vezetéséhez kapcsolódnak” – írta a lap, majd közzétette Mirkóczki levelét/üzenetét is.

“Ahhoz, hogy bármikor, bármiben akárcsak egyetlen percre is leüljünk beszélni annak kettő feltétele van!
1: Azonnal átutaljátok az ESE-nek az általatok megígért 33 millió forintot!
2: Az Északi fejlesztési támogatásmaradvány 300 millióját hivatalos szerződésben rögzítjük, hogy az Északi fejlesztésre költitek, még ebben az évben! (másra nem is költhetitek)

A 33 millió átutalására és a 300 millió tételes felhasználásáról szóló szerződésre két hetet vagyok hajlandóm várni! Ellenkező esetben én tudom, hogy mit fogok tenni, de az nektek nem fog tetszeni! Ez nem személyes ügy és ne vedd annak. Elegem van már abból, hogy egy éve hallgatom a DVTK ígéreteit, amiből soha semmi sem teljesült és a folyamatos hazugságaitokat. Az egri fociért elkötelezett polgármesterként ez a minimum kötelességem!

A döntés a tiétek!

Amint Harmati Péter megerősíti a feltételek teljesülését, azonnal hívlak az időponttal” – írta Eger polgármestere.

Kapcsolódó cikkek