A kormány megrendszabályozná a Facebookot

Megosztás

A nagy technológiai vállalatok szabályozását célzó törvényjavaslatot fog benyújtani az Igazságügyi Minisztérium tavasszal – írta Varga Judit miniszter stílszerűen egy Facebook-posztban.

A 444.hu idézte az igazságügyi minisztert, aki úgy fogalmazott: „Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik. Továbbra is együttműködünk az Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében. Hiszen ma már önkényesen bárki lekapcsolható az on-line térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül.”

Varga egy múlt heti posztban azzal vádolta a Facebookot, hogy az titokban, politikai céllal korlátozta a profilja láthatóságát, csökkentette az elérését, ahogy szerinte más keresztény-jobboldali vélemények esetében is történt. A Facebook aztán a HVG megkeresésére közölte, hogy semmilyen intézkedést nem hoztak Varga oldalával kapcsolatban.

444.hu.

Hozzászólások

Related posts