Már saját hallgatóit gyalázó tartalmat oszt meg az SZFE Facebook oldala

Megosztás

A Színház- és Filmművészeti Egyetem totális átszervezéséről, illetve az új tanárok névsoráról több cikkben is foglalkoztunk korábban, utóbbiról tényleg csak mutatóba: az új oktatói listán olyan nevek szerepelnek, mint a Hír TV műsorvezetője, Velkovics Vilmos, Baska Barbara, aki korábban Orbán Viktor miniszterelnök facebookos videóit készítette, Banner Géza, aki a Duna TV Kívánságkosár, illetve a Kossuth rádió Napközben című műsorát vezette.

Mundruczó Kornél ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „a most érkezők szakmai múltja összehasonlíthatatlan a régi csapatéval. A tanárok listája majdnemhogy kommentálhatatlan”.

Már Velkovics Vilmos, a Hír Tv műsorvezetője is úgy lesz oktató az egyetemen, hogy a csatornán többször gúnyolta a magukért és egyetemükért kiálló diákokat – sőt, itt még egy kis bolsevista utalás is belefért nála -, de az egyetem új kommunikációs csapata is elkezdett dolgozni: az egyetem hivatalos Facebook-oldalán elkezdték kormánypárti csatornák tartalmait megosztani, amelyekből a tiltakozó diákok és oktatók véleménye nem igazán derül ki.

Ez a munka hétfőn ért a csúcsra, amikor egy olyan, a tüntető diákokat és tanárokat lejárató Pesti Srácok anyagot osztottak meg, amelynek címe az volt:

A libsi SZFE-sek saját maguk akarták lebontani a nagymúltú színpadukat – A Riporter újabb lebuktatása

Részletek az anyagból, amelyet méltónak talált a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése, és kommunikációs vezetése arra, hogy megossza az egyetem saját oldalán:

– „tüncikézhettek az SZFE hallgatói”
– „SZFE-hiszti”
– „a híres-neves Ódry Színpad is, amelyért most rettentően aggódnak a libsik”
– „a baloldal pusztít, amit a jobboldalnak kell helyrehoznia”
– „erős a gyanú, hogy politikusok is jártak az intézményben akkoriban”

poszt alatt látható kommentek alapján úgy tűnik, az egyetem Facebookjának követőinél szinte kivétel nélkül kiverte a biztosítékot a dolog.

telex.hu

Kapcsolódó cikkek