Orbán szerint a kínai vakcinával akár már nyár előtt visszakaphatjuk régi életünket

Megosztás

Ha viszont csak az uniós beszerzésekre támaszkodunk, akkor vélhetően csak a nyár végén, ősszel áll helyre az élet – erről a Kossuth Rádióban beszélt péntek reggel a miniszterelnök.

Ha a magyar hatóságok engedélyezik, és az emberek a kínai vakcinát is választhatják, akkor olyan gyorsan tudunk oltani, hogy talán jóval nyár előtt is visszakaphatjuk a régi életünket. Ez attól függ, mennyi kínai és „még nem tudjuk, mennyi” orosz vakcinát tudunk szerezni – mondta péntek reggel a Kossuth rádióban Orbán Viktor, akit a Telex idéz.

A kormányfő szerint gyorsabb lesz a járványkezelés, ha a kínai vakcinával is lehet oltani, mert ha csak a „brüsszeli beszerzésekkel haladunk”, akkor talán nyár végére, őszre lehet feloldani a korlátozásokat.

A miniszterelnök szerint nincs kockázata a kínai vakcinának, ezért arra kéri az egészségügyi hatóságokat, hogy a lehető leggyorsabban mondjanak rá A-t vagy B-t. Szerinte erre néhány napon belül sor is kerülhet.

Orbán úgy látja, hogy az oltás iránti bizalom folyamatosan nő Magyarországon, a magyar kormány is oltáspárti. Eddig közel 106 ezer embert oltottak be itthon. Hamarosan az oltási terv harmadik fázisa következik, és megkezdődhet a 60 év feletti krónikus betegségben szenvedő magyarok oltása, közéjük több mint 1 millió ember tartozik. Orbán szerint „tulajdonképpen” lenne is annyi kínai vakcina, amennyivel őket mind be lehetne oltani.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek