Lebuktatták a “Mama” fedőnevű 25 éves magyar nőt, aki nemzetközi kábítószer- és embercsempész bandát irányított

Megosztás


Kábítószer-kereskedő bandát irányított rendkívül szervezetten, nemzetközi szinten az a nő, a rendőrség közleményében „mama” fedőneven emlegetett M. Alexandra Mária, akit illegális bevándorlókkal az autójában fogtal el hétfőn. A 25 éves nő ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást.

A gyanú szerint a nő rendszeresen vásárolt kábítószert külföldről, a marihuánát rokonok és futárok révén hozatta. A futárok részére megszervezte a pénzváltást, a vonatjegy vásárlását, a beszerző utakat pedig folyamatosan koordinálta, majd a beérkező árut továbbértékesítette.

A nő férje és unokaöccse tavaly július 12-én bukott le egy kilogramm marihuánával a Kelenföldi pályaudvaron, amikor Bécsből Budapestre hozták a kábítószert vonattal.

Egy másik futárt október 23-án fogtak el a rendőrök a szobi vasútállomáson, amikor egy Szlovákiából érkező vonattal több mint három kilogramm kannabiszt csempészett be az országba.

A nő utasítására hozott kábítószert az a férfi is, akit a rendőrök szintén a szobi vasútállomáson fogtak el december 4-én. A ruházatába rejtve öt csomag, nagyjából egy kilogrammnyi kannabisz volt. Ebben a két ügyben a Váci Rendőrkapitányság folytat eljárásokat.

„Mama” nem csak kábítószerben utazott. A rendőrök akkor fogták el Kunszentmártonnál, amikor január 11-én egy társával hat szír illegális menekültet szállítottak autójukkal. A cél az volt, hogy a déli határtól átutaztassák őket az országon. Az embercsempészés ügyében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

A nőt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek