Hajlamos erőszakra buzdítani, ezért végleg felfüggesztették Trump Twitter-fiókját

Megosztás

A Twitter vezetői attól tartanak, hogy Donald Trump megnyilvánulásai ismét erőszakos megmozdulásokhoz vezethetnek, ezért végleg kitiltották őt a közösségi médiaoldalról.

A közösségi médiacég egy blogbejegyzésben jelentette be pénteken, hogy a @realDonaldTrump fiókot azonnali hatállyal felfüggeszti és vissza sem kapcsolja. Trumpot 88 millióan követték.

Trump a tavaly novemberi Egyesült Államokbeli választások óta rendre olyan posztokat írt, amiket a Twitter álhírek elleni rendszere folyton megjelölt, mint bizonytalan információkon alapuló bejegyzés. Egyik legutóbbi megnyilvánulása után a legelvakultabb követői betörtek a Kongresszus épületébe és gyakorlatilag megpróbálták átvenni a hatalmat.

Az utolsó csepp viszont az volt a pohárban a Twitter szerint, hogy Trump pénteken két bejegyzésben is felmagasztalóan beszélt a Capitoliumot megrohamozó rajongóiról, egyik bejegyzésében például igazi hazafinak nevezve őket.

Donald Trump 2009 május 4-én regisztrálta a fiókját, amit az akkor még inkább valóságshow-szereplőként és vállalkozóként ismert Trump. Azóta Trump 57 ezer bejegyzést írt, ám ennek most vége.

444.hu.

Kapcsolódó cikkek