Télies(ebb) fordulat érkezik a hét második felére

Megosztás

Skandinávia területére, észak-északkelet felől hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg áramlik, arrafelé igazi zord arcát mutatja majd a légkör ahol a hétvégén már -20, -30 fok sem lesz kizárt‼️‼️ Ebből a hidegből hozzánk is jut majdan, de a FOGCSIKORGATÓ KEMÉNY TÉL TOVÁBBRA IS VÁRAT MAGÁRA IDEHAZA! Fogalmazhatunk úgy hogy a naptár igazodni látszik az aktuális adott évszakunkhoz!
Részletesen:
📌 Szerdára virradóan egy újabb csapadékzóna érkezik térségünkbe, így ezt a napot sem ússzuk meg szárazon. Esőre, záporra,
a hegyvidéki területeken havas esőre, sőt havazásra is számítani kell. Különösen a nap első felében lesz meghatározó a csapadéktevékenység, majd átmenetileg felszakadozik, megnyílik a felhőzet, délután pedig záporok-hózáporok tarkíthatják időjárásunkat, ezeket egy-egy helyen mennydörgés és villámtevékenység is kísérheti! A délnyugati szelet élénk lökések kísérik, a maximumok pedig 2 és 7 fok között alakulnak!
📌 Csütörtökön a reggeli órákban még a csapadék minden formájával találkozhatunk, ez egyaránt lehet eső, havas eső, hó, viszont kora délelőttől megkezdődik a felhőzet szakadozása, határozott csökkenése északnyugat felől ezzel párhuzamosan az északnyugatira forduló szelet élénk, sőt egy-egy helyen erős közeli lökések is kísérhetik! Majd a késő délutáni óráktól délnyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel. A hajnali -3, +3 fokról kora délutánra 0 és +6 fok közé melegszik fel a levegő!
📌 Pénteken virradóra dél felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet majd a déli óráktól északnyugat, nyugat felől már határozottan csökken a felhőborítottság mértéke! Késő délelőttig főként a déli és a nyugati megyékben alakulhat ki eső, havas eső, havazás egyaránt! Éjjel 0, -5 nappal 0, +5 fok várható!
📌 A hétvégén eleinte még szárazabb időben lesz részünk, majd szombat délután dél felől egy újabb mediterrán ciklon érkezése prognosztizálható, de estig számottevő csapadék nem mutatkozik!
Azonban a hét utolsó napjára ez a mediterrán ciklon megkapja belépési engedélyét, újfent borult és csapadékos időt idéz elő számunkra, zömében a csapadék formája már szilárd halmazállapotú lesz, de a déli, délkeleti megyékben havas eső, eső is tarkíthatja időjárásunkat! Hajnalban már országszerte fagypont alatt alakul a minimumérték -2 és -9 fok között, napközben -2 és +3 fok közé melegszik fel a levegő!
📌 A HÉTVÉGÉRE VÁRHATÓ CSAPADÉK MENNYISÉGÉT TEKINTVE MOST MÉG IGENCSAK NAGY A BIZONYTALANSÁG, ÍGY ERRŐL MAJD A SZOMBATI RÉSZLETES ELŐREJELZÉSÜNKBEN FOGUNK TÁJÉKOZTATÁST BIZTOSÍTANI!

A részletes időjárási prognózist, a Borsod Meteo azon belül is Pap Áron-meteorológus és Bakota Zsolt-meteorológus szakos hallgató készítette!

Kapcsolódó cikkek