Trump még mindig nem törődött bele a vereségbe: egy órán át követelte, hogy találjanak neki szavazatokat

Megosztás

„Nem veszíthettem el Georgiát. Nem lehet. Több százezer szavazattal nyertünk” – ismételgette Donald Trump a georgiai államminiszterrel (secretary of state) folytatott telefonbeszélgetésében, amit a Washington Post tett közzé, s amelyről a 444.hu számolt be.

Az egyórás felvétel szerint az elnök arra próbálta rábírni a republikánus Brad Raffenspergert, hogy ismerje el, rosszul számolt, és „találjon neki” 11780 szavazatot, amennyivel veszített Joe Bidennel szemben. Raffensperger, aki pozíciójából fakadóan a Georgia állambeli választási eredmények közzétételéért felelős, azt válaszolta: Trump téves adatokból dolgozik.

Trump a beszélgetés során azokat a téves, sosem alátámasztott állításait hangoztatta, miszerint halott emberek és más állambeli szavazók voksaival veszített.

A vita vasárnap a Twitteren folytatódott, ahol Trump azt írta, az államminiszter nem volt hajlandó, vagy nem volt képes elismerni a választási csalásokat, mire Raffensperger annyit reagált: Trump egyszerűen nem mond igazat.

További részletek Trump fenyegetéseiről a 444.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek