Elítélték a férfit, akinek kutyája kétszer is megtámadott egy nőt

Megosztás

Tárgyalás mellőzésével hozott ítéletet a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, akinek kutyája kétszer támadta meg ugyanazt a nőt. A gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt 250 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy nagy testű, tibeti masztiff fajtájú kutyát tartott a mezőkeresztesi ingatlanán. 2018 májusában a sértett a település egyik utcáján ismerősével beszélgetett, amikor a vádlott arra sétált a szájkosár nélkül vezetett kutyájával. A sértett jelezte a vádlottnak, hogy fél a kutyától, azonban a vádlott ennek ellenére a sértett nő közelébe engedte az állatot. A kutya felugrott a nő hátára és megharapta a bal karját.

A vádlott azonnal a sértett segítségére sietett és gondoskodott az orvosi ellátásáról. Később, 2020 márciusában a vádlott kutyája ismét megharapta a sértettet. Ez esetben a kutya a vádlott ingatlanán tartózkodott, azonban amikor a férfi a kaput kinyitotta, az állat kiszökött az utcára és megtámadta az asszonyt. A sértett védekezésként maga elé tartotta a jobb kezét, melybe a kutya többször beleharapott. A sértett a kutyatámadás miatt csonttörést és több harapott sérülést szenvedett.

A végzést az érintettek elfogadták, ezért az jogerős.

Kapcsolódó cikkek