A fideszes polgármester fittyet hányt a járványhelyzetre és tömegrendezvényt szervezett gyermekekkel szombatra

Megosztás

Erről saját Facebook-oldalán adott hírt, ami vasárnap este még olvasható volt, hétfő reggelre azonban eltűnt a bejegyzés és minden kép. Hiába járt erősen tilosban a polgármester, sejthetjük, hogy semmi problémája nem lesz kormánypárti léte miatt.

Miközben az érvényes kormányrendelet szerint Magyarországon “Tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, illetve tartani”, Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere december 31-én délután egy máig olvasható, nyilvános Facebook-posztban nyilvános szabadtéri rendezvényre hívta meg a bicskeieket január 2-ára: a városháza lépcsőin tartandó koncertre, a Pannoniáda Gyermekkórus előadásában. (Frissítés: az elmúlt éjszaka igencsak leürítette az ominózus Facebook-oldalt, vélhetően kapcsolt, hogy ez ebben a formában bizony törvénytelen volt)

A törvénysértő eseményt a meghirdetett időben meg is tartották. Egymás mellett álló, természetesen maszk nélkül éneklő gyerekekkel, minimum több tucatnyi helyi érdeklődővel. Bár a polgármester eredeti meghívó posztjából ez nem derült ki, az esemény nemcsak koncert volt – ez is illegális lett volna – hanem politikai esemény is.

Szeretem Bicskét fb-csoportban közölt képes tudósításból kiderül ugyanis, hogy Bálintné az eseményen megtartotta szokásos évértékelő beszédét is. (a tartalom az éjszaka elillant)

Az eseményre szépen összegyűltek a helyi érdeklődők. A képriport tanúsága szerint ők legalább túlnyomó részben viseltek maszkot.

Más fotókról kiderül, hogy – bár a tömeg méretét nehéz felmérni – nem is voltak kevesen és nem is mindenki maszkban.

A korábban lementett képek egyike – énekórán tilos énekelni, de a fideszes politikai eseményen igen

Kerestem Bálint Istvánnét, amint reagált, frissítem a cikket. Szintén küldtem kérdéseket a rendőrségnek arról, hogy tudtak-e az eseményről, figyelmeztették-e a szervezőket arra, hogy ez törvénysértés, illetve intézkedtek-e január másodikán, illetve folyik-e eljárás a rendezvény szervezője ügyében.

A fideszes politikus azok között volt – nem függetlenül attól, hogy a települése a miniszterelnök szülőhelyének közelében található – akikkel a 2019-es önkormányzati választási kampányban amúgy visszafogottan résztvevő Orbán miniszterelnök a kampány során együtt fotózkodott. 

Nyugati Fény témában közölt posztja is utal arra, hogy Bálint Istvánnét milyen egyéb szálak is fűzik Orbán miniszterelnök környezetéhez: a politikus a cég 2019-es megalapítása óta igazgatósági tag annak a Kelemen Beatrixnak a Media Vivantis Zrt nevű műsorszolgáltató cégében, aki a vállalat megalapításakor még Mészáros Lőrinc felesége volt.

444.hu

Related posts