A kormány folytatja az ellenzéki vezetésű városok szisztematikus kifosztását

Megosztás

A módszer lassan megszokott, az éj leple alatt fogadnak el olyan rendeleteket, törvényeket, amellyel még inkább ellehetetlenítik az önkormányzatok működését. A fideszes városok aztán ezt a rengeteg pénzt állami támogatás formájában visszakapják, az ellenzéki vezetésűeket pedig hagyják sorsukra, teljesen lehetetlen pénzügyi helyzetben.

Elképesztő, mi zajlik a járványhelyzet kezdete óta Magyarországon, már nagyon csőlátásúnak kell lenni ahhoz, hogy ne legyen teljesen egyértelmű a politikai bosszú Orbán Viktor és a Fidesz döntéseinek hátterében. December 31-én is újabb “ajándékkal” lepték meg Orbánék Budapestet, egy hatalmas pénzelvonással. Tüttő Kata a Facebookon adott hírt arról, amiről valószínűleg a legtöbben nem is értesültek, csak úgy elfogadták 2020 utolsó előtti éjszakáján.

Tüttő Katának felül kell vizsgálni azt a szerződést, amit Budapest kötött  "gyermekei apjához" köthető offshore céggel | Alfahír

“Reggeli rutinom részévé vált, hogy napilap helyett, magyar közlönyt olvasgatok, hogy megtudjam, mit vitt el az éjjel a kormány az önkormányzatoktól, és a reggeli kávét is tökéletesen kiváltja, sőt. Fosztogatnak, mint róka a tyúkólat. Ma reggel sem kellett csalódnom. A kormány korábban megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy bármilyen díjat emeljenek, még az infláció mértékével sem emelkedhet semmi. Értem.

Erre ők az éjjel megemelik az agglomerációs közlekedés díját 27%-kal. (6,5 milliárdról 8,3 milliárdra). Ez az a pénz, amit a Főváros fizet az Államnak az agglomerációs busz és HÉV járatok miatt. Mi fizetünk nekik, véletlenül sem fordítva. Azt mondja a kormány, hogy nőttek a kiadásaik, azt meg kell téríteni. Óriási!

Ebben az országban úgy tűnik csak nekik nőttek a kiadásaik. Mindeközben a budapesti közösségi közlekedési jegyárbevétel több mint harmadával csökkent a járvány miatt. Na most ebből a be nem folyt bevételből kellene nekünk 27%-kal többet fizetnünk.

Sima ügy.

Boldogabb 2022-t kívánok!”

Kapcsolódó cikkek