Budapesthez képest megyénkben aprópénzért lehet házat venni

Megosztás

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az ország legolcsóbb házai és lakásai cserélnek gazdát – írta egy ismert ingatlanértékesítő iroda. Míg Budapest 1 millió forintos négyzetméterárakkal országos szinten vezeti az árlistát, addig megyénk, illetve Bács-Kiskun, és Hajdú-Bihar kistelepülésein akár már 8-10 ezer forintos négyzetméteráron is találhatók ingatlanok.

A legdrágább lakásokat a fővárosban adták el. A 400 milliós toplakás mellett bőven voltak 200-250 milliós tranzakciók, fajlagos árak tekintetében 1,5-2,3 millió forintos árakkal is találkoztak. Ezzel szemben az ózdi, putnoki, komlói vagy devecseri járás településein 1,4-2,1 millióért keltek el idén a legolcsóbb ingatlanok. Fajlagos árban a negatív rekorder egy ózdi kétszobás lakás volt, amiért négyzetméterenként mindössze 28 ezer forintot fizetett új tulajdonosa.

Egy másik hasonló profilú vállalkozás arról számolt be, hogy náluk a legolcsóbb ingatlant a Borsod megyei Négyes településen kínálták – egy romos vályogházat 600 négyzetméteres telekkel, összesen 300 ezer forintért.

Kapcsolódó cikkek