Megérkezett az első vakcinaszállítmány Magyarországra, már meg is kezdték az oltást

Megosztás

Szombat hajnalban Hegyeshalomnál érkezett meg az első adag a Pfizer-BioNTech vakcinából, s a hírek szerint már szombaton elkezdik az egészségügyi dolgozók beoltását.

Már december 26-én elkezdődik az egészségügyi dolgozók koronavírus oltása a Dél-pesti Centrumkórházban, majd a Semmelweis Egyetem Klinikáján, írja a Telex az M1 csatornára hivatkozva.

A már engedélyezett Pfizer-BioNTech-vakcinából szombat hajnalban érkezett meg az első szállítmány Magyarországra. A közel tízezer adagot tartalmazó szállítmány rendőri felvezetéssel háromnegyed kilenckor futott be a Dél-pesti Centrumkórházba. A mínusz 80 Celsius-fokon tárolt oltóanyag sértetlenségét katonák ellenőrizték mielőtt bevitték a kórházba, majd azonnal egy szintén mínusz 80 fokos hűtőbe rakták.

Az oltást már szombaton el is kezdik az említett két intézményben, vasárnaptól viszont már öt oltópont kezdi meg a működését, a Dél-Pesti Centrumkórházban, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Semmelweis Egyetem Klinikáján, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházban és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában oltják az egészségügyi dolgozókat.

Telex.hu, Fotó: MTI/Koszticsek Szilárd

Kapcsolódó cikkek