Egy osztályvezető főorvos az első, akit itthon beoltottak a koronavírus elleni vakcinával

Megosztás

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szombat hajnalban megérkezett az első 9750 adag koronavírus-vakcina Magyarország területére, ami 4875 egészségügyi dolgozó oltására lesz elegendő. A Pfizer-BioNTech szimbolikus mennyiségű oltóanyagát azonnal a Dél-pesti Centrumkórházba szállították, ahol már meg is kezdték az egészségügyi dolgozók beoltását – írja a Telex.

Az MTI fotói alapján elsőkét Kertész Adrienne osztályvezető főorvos kapta meg Magyarországon a koronavírus elleni védőoltást, őt személyesen Szlávik János infektológus főorvos oltotta be szombaton. A Dél-pesti Centrumkórház infekciókontroll osztályának osztályvezető főorvosa, Kertész azt mondta: régóta várta, hogy megkaphassa az oltást, mert ettől függ, hogy tovább tud-e biztonságban, nyugodtan dolgozni.

Vályi-Nagy István, a kórház főigazgatója elmondta: első körben a Dél-Pesti Centrumkórház és a környező kórházak intenzív osztályain dolgozókat, majd a sürgősségin dolgozókat oltják, utána az általános osztályok dolgozóival folytatódik az oltás.

Telex.hu, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek