Kissé későn, de vasárnap megérkezik az igazi tél

Megosztás


Fokozatosan hűl le a levegő a hétvégére, vasárnap néhol mínusz 10 Celsius-fok is lehet, és többfelé napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Az MTI jelentése szerint pénteken, karácsony első napján többnyire borult lesz az ég, ugyanakkor északon átmenetileg elvékonyodhat, rövid időre fel is szakadozhat a felhőtakaró. Az összefüggő csapadékzóna dél felé elhagyja az országot, ugyanakkor délután a nyugati megyékben ismét elered az eső; havas eső is eshet. Elsősorban a Dunántúlon megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban plusz 2-7 fok lesz, napközben plusz 3-8 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton, karácsony második napján reggel, délelőtt még délen lehet több a felhő, majd ott is napos idő várható gomolyfelhőkkel. Több gomolyfelhő a Tisza vonalában képződhet, és inkább csak arrafelé alakulhat ki elvétve hózápor. A szél nagy területen erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok plusz 1 és 5 fok között alakulnak.

Vasárnap nyugaton süthet ki a nap, akár több órára is, másutt nagyrészt erősen felhős vagy borult időre lehet számítani. Dél, délkelet felől egyre többfelé valószínű hószállingózás, gyenge havazás (legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati felén), a Tiszántúlon havas eső, eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Jövő héten viszont ismét melegedni fog, napközben plusz 10 fok is lehet.

Kapcsolódó cikkek