A kormány levelet küldött azoknak, akik regisztráltak oltásra

Megosztás

Kiküldte első e-mailjét a Kormányzati Tájékoztatási Központ azoknak, akik az erre létrehozott oldalon jelezték igényüket a Covid-ellenes oltásra. Egyelőre annyi látszik, hogy nem mindenki kapott ilyen üzenetet, viszont egy kezdeti időszakot leszámítva, a kapcsolattartásra vonatkozó igényt sem volt kötelező jelezni, szóval ezen is múlhat, ki kapott és ki nem levelet.

Az üzenetben a KTK megköszönte a regisztrációt, és újra leírta, hogy a védőoltások beadása oltási terv alapján történik, és eddig 17,5 millió adag oltóanyag van lekötve külföldi gyártóknál.

A tömeges oltások akkor kezdődhetnek, ha már rendelkezésre áll a hatóságok által is engedélyezett vakcina

– áll a szövegben.

Ezek után az engedélyezési eljárásról tájékoztatnak. “A vakcinák engedélyezésére ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak, mint bármely más emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítményre. A hatóságok nemzetközi protokoll alapján járnak el. Az oltóanyagok engedélyezését az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) végzi” – írják, hozzátéve, hogy a gyógyszerészeti hatóság “a vakcina megfelelőségét, hatásosságát, biztonságát, minőségét és gyártási helyét is vizsgálja.”

Az továbbra sem világos, a tájékozatáson túl is szolgál-e bármilyen célt a regisztrációs oldal.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek