Télen is nyitva tartó fürdő épülhet Sárospatakon

Megosztás

Ezt online sajtótájékoztatón jelentette be Hörcsik Richárd, a térség országyűlési képviselője – számolt be róla a Borsodihir.hu. A beruházás 3,5 milliárd forintos lesz, a létesítmény a kormány és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával jön létre.

Hörcsik Richárd úgy fogalmazott: a fürdővel várhatóan nő a város turisztikai vonzereje. Remélhetőleg hamarosan elmúlik a járvány, és vágya lesz a turistáknak, hogy meglátogassák Sárospatakot – mondta. Úgy véli, a történelmi környezet, a jó bor, a 21. századi wellness és gyógyturizmus tömegeket fog megszólítani. Kiemelte: a város útjait is rendbe tették, így az infrastruktúra is segíti majd az idegenforgalmat.

Egy célra ekkora összegű támogatást még nem kapott a város – emelte ki Aros János polgármester, aki azt is elmondta, hogy az országban szinte egyedülállóan, a szezonális fürdő nyereségesen működik Sárospatakon. Remények szerint két év múlva adják át az új fürdőt, melynek építése nem fogja zavarni a nyári fürdő működését. Az építkezés jövő év első felében indulhat el. A távlati tervekben szálloda építése is szerepel.

Borsodihir.hu, (A kép csak illusztráció)

Kapcsolódó cikkek