“Bólints rá” – Hajós András és Pokorny Lia is az életigenlő gazdaságról szóló petícióért kampányol – videó

Megosztás


Tegyünk mindannyian így, kéri a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő – Bólints rá!  kampányában – ami talán még sosem volt ennyire aktuális.

Az Életigenlő – Bólints rá! kezdeményezéshez eddig több mint 13 ezer ember csatlakozott, közte számos ismert ember is. Ők rövid videókban mondják el mit tesznek, hogy nagyobb harmóniában éljünk a természettel. El szeretnék érni a hatalomnál és a hétköznapi embereknél is egyaránt, hogy legyünk kicsit jobbak, adjunk kicsit több szeretetet, másoknak, magunknak és a természetnek.

Hajós András, énekes így fogalmazott:

„Egyszer csak megérkezem valahova, ahol csend van, nyugalom, zöld és békesség. De erre az egészre, valahogy jobban kellene vigyázni. És akkor mindig azt csinálom, hogy elhatározom, hogyha nem is tudom jól csinálni, legalább kevesebb rosszat csinálok. És azt mondom, amit régen is az igazgatónőnek, fölfele nézve, kicsit hüppögve, hogy megígérem, hogy kevésbé leszek rossz.”


A Magyar Természetvédők Szövetsége az újévi fogadalmakhoz is szeretne segítséget nyújtani. Azt ajánlják, hogy heti egy húsmentes nap beiktatásával tegyen mindenki a saját és környezete egészségéért. Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke szerint

“Jót tenni, változtatni számtalan módon lehet. Talán a karácsonyhoz és az újévi fogadalmakhoz is jól illeszkedik egyik programunk üzenete, azt szorgalmazzuk, hogy kevesebb, de jobb minőségű húst fogyasszunk. Azt szeretnénk elérni, hogy minél többen vállalják, hogy legalább heti egy alkalommal nem esznek húst.”

“Ezen csak együtt tudunk változtatni, ha egyénként, aktív közösségek tagjainként teszünk a természetért. Vállaljuk a mindennapok néha kényelmetlen zöld döntéseit és rábólintunk egy fenntarthatóbb, boldogabb életre, melyben az együttműködést helyezzük előtérbe a versengés helyett. Ezzel együtt pedig rávesszük a döntéshozókat, hogy a fenntarthatóság elveinek megfelelő rendszerszintű megoldásokat támogassanak.”

– Foglalta össze a petíció lénegét a Magyar Természetvédők Szövetsége.

A petíciót akár ön is aláírhatja elektronikus formában ezen a linken.

Kapcsolódó cikkek