Geri Gergely lett a DVTK új vezetőedzője

Megosztás

A DVTK kedden felbontotta Feczkó Tamás szerződését. Feczkó 2019. szeptember 4-én lett a DVTK labdarúgó csapatának vezetőedzője. A szakember 39 élvonalbeli mérkőzésen irányíthatta a DVTK labdarúgóit. 13 győzelem és 6 döntetlen mellett 20 alkalommal maradt pont nélkül a csapata.

Időközben az utódlásról is döntöttek, a Bodrogközből érkezik a DVTK új vezetőedzője.

A 43 esztendős Geri Gergely a magyar-szlovák határtól mindössze öt kilométerre fekvő Királyhelmecen született. Labdarúgóként és edzőként is többször járt Diósgyőrben ellenfélként.


Edzői pályafutását a másodosztályban szereplő rimaszombati felnőtt csapat másodedzőjeként kezdte 2013 nyarán, majd Karol Praženica januári távozása után másfél évig vezetőedzőkent irányította tovább a csapatot. 

A szlovák első osztályban (Fortuna Liga) a zólyombrézói FK Železiarne Podbrezová kispadján mutatkozott be vezetőedzőként 2018 decemberében. Ezt követően Marian Süttő vezetőedző asszisztenseként Nyitrán kapott lehetőséget, majd a szakember távozása után 2019 decemberében ideiglenesen vezetőedző lett, és hat mérkőzésen irányította a csapatot. Télen új tulajdonosok érkeztek Nyitrára, akik akkor nem Geri Gergelynek szavaztak bizalmat, azonban 2020 nyarán vezetőedzőként tért vissza a nyitrai klub kispadjára. A csapat jól szerepelt, ám a szakember összekülönbözött a klubvezetéssel, és 2020. december 2-án saját kérésére távozott a nyitraiak kispadjáról.


A DVTK története során több határon túl született magyar edző irányította a csapatot, de Geri Gergely az első felvidéki szakember. 

Kapcsolódó cikkek