Kutyás rendészek ellenőrzik a miskolci közterületeket

Megosztás

Változó időpontokban és helyszíneken heti rendszerességű ellenőrzés-sorozat indul Miskolcon. A kutyás rendészek az Újgyőri főtérre fokozott figyelmet fordítanak.

Az akció már decembern elsején megkezdődött, akkor is az Újgyőri főtér területére fókuszáltak. Az akcióban, mely kedd délután 14 órától körülbelül egy órán át zajlott a tér több pontján egyidejűleg, a MIŐR kötelékéből össszesen 11-en vettek részt 3 szolgálati kutyával, illetve a szoros együttműködés jegyében a rendőrség egyik járőr párosa szintén csatlakozott a megszokottnál nagyobb létszámban felvonuló önkormányzati rendészekhez. Az igazgató hangsúlyozta: ahogyan ez esetben is, a jövőben szintén kiemelt figyelmet szentelnek a lakosság jelzéseinek, hiszen a rendészek egyik legfontosabb feladata a békés és tiszta közterületek, az élhető környezet biztosítása minden miskolci számára. Ugyanil​yen fontos a társadalom rendészet iránti bizalmának erősítése, a biztonságtudat kialakítása és megtartása.

Az ellenőrzést olyan, az Újgyőri főtéren mind gyakoribbá váló szabálysértések indokolták, mint például az utcai szemetelés, zajongás, a vírushelyzetben egyértelműen tiltott csoportosulás, vagy a közterületen való alkoholfogyasztás. A Miőr munkatársai egy személy esetében csendháborítás miatt, egy másik ott tartózkódóval szemben szemetelés miatt szabtak ki helyszíni bírságot; míg további két fővel szemben feljelentést tettek.

Rendőri intézkedésre egyetlen személlyel szemben került sor – csendháborítás, szemetelés, és garázdaság miatt. Az említett személyt a rendőrök a helyszínen meg is bírságolták, tekintettel arra, hogy maszkot sem viselt – közölte az önkormányzat.

Kapcsolódó cikkek