4,4 milliárd forintos állami támogatást kap az indiai érdekeltségű borsodi beruházás

Megosztás

Szijjártó Péter elmondása szerint a beruházással harminc új munkahely létesül, így itt már kétszázan dolgozhatnak.

Jelentős, 4,4 milliárd forintos állami támogatásban részesült az indiai érdekeltségű sajóbábonyi székhelyű Kischemicals Kft. – közölte az MTI-re hivatkozva a Hirado.hu által idézett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a növényvédőszerek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cég üzemcsarnokának alapkőletételén csütörtökön.

A miniszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság működik, ezt a mostani fejlesztés is bizonyítja, a gazdaság pedig az emberek munkájától lesz sikeres, és nem a nemzetközi segélyektől, amelyek kiszolgáltatottságot hoznak.

Mint mondta, munkahelyek kellenek a gazdaság sikeréhez, a kormány a munkahelyek létesítését, a beruházásokat finanszírozza, ehhez pedig olyan bátor vállalatok kellenek, amelyek a mostani nehéz helyzetben is erre törekednek.

Az elmúlt tíz évben olyan életerős gazdasággá vált a magyar, amely napról napra újabb fejlesztésekre, munkahelyteremtésekre képes – tette hozzá.

A sajóbábonyi beruházásról szólva elmondta: a KisChemicals Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város iparterületén 7 ezer tonnával növeli a növényvédőszerek gyártását.

A fejlesztésre 11 milliárd forintot fordítanak, ehhez ad a kormány 4,4 milliárd forintot. A beruházással harminc új munkahely létesül, így itt már kétszázan dolgozhatnak.

A miniszter arról is szólt, hogy a sajóbábonyi gyárban olyan termékeket gyártanak majd, amelyek ebben az iparágban a világon a legmodernebbnek számítanak, a termékek 98 százalékát exportálják, főleg Európán kívüli piacokra.

Hirado.hu, Fotó: MTI/Vajda János

Kapcsolódó cikkek