Döntött a kormány: egyelőre nincsenek további szigorítások

Megosztás

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a csütörtöki Kormányinfón: elmondása szerint arra jutottak, hogy a jelenlegi intézkedések elégségesek.

Magyarországon az új fertőzöttek száma az utóbbi napokban három- és ötezer között volt, a fertőzésszám mérséklődik, vagy legalábbis konstans. A fertőzésszámra vonatkozó mai adatok azért jóval magasabbak, mert megkezdődött a tömeges tesztelés, így egész hivatásrendeket tesztelnek. A kormány a járványhelyzet értékelése miatt hetente ülésezik, tegnapi ülésén is áttekintette a járványhelyzetet és a gazdasági helyzetet, arra a döntésre jutottak, hogy az eddigi intékedések elégségesek, tehát a jövő heti újabb kormányülésig nem lesz szigorítás – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a harmadik online megtartott Kormányinfón, amelyről az Index tudósított.

A tömeges tesztelés eredményeit a jövő héten egységesen is nyilvánosságra fogják hozni – hangsúlyozta a miniszter. Az idősek vásárlási idősávjáról pedig azt mondta, az annyiban tér el a tavaszi normától, hogy bár rendelkezésre áll egy védett vásárlási idősáv az időseknek, ők bármikor vásárolhatnak.

Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy ma Budapesten tárgyal Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. A találkozó fő témája Magyarország és Lengyelország vétója arra az uniós javaslatra, amely a jogállamisági kritériumokhoz kötné az EU-támogatások kifizetését.

A csütörtöki Kormányinfó további részletei az Index cikkében.

Kapcsolódó cikkek